Kunst - Muziek - Theater

Kastanjelaan 13
6883 HZ Velp (Gld.)
(bij het NS-station)

Email: info@k13.nl

Telefoon: 026 364 26 13

OpeningstijdenTheater:
uur voor de voorstelling

Openingstijden kantoor:
dinsdag t/m vrijdag van
10.00 - 17.00 uur

Openingstijden expositie:
donderdag, vrijdag en
zaterdag van
12.00 - 17.00 uur
zondag van
12.00 – 15.00 uur
en na telefonische afspraak

 

  
 

 

terug

Vrienden- en donateurspas. Maar liefst 200 mensen vroegen een vrienden-, seizoen-, of donateurspas van K13 aan. Ten opzichte van het vorig seizoen, 2009-2010, een aardige stijging.

Opening seizoen 2010-2011. Zaterdag 18 september opende in K13 het theaterseizoen met de voorstelling Mensenkinderen, het enige toneelstuk van J.J.Voskuil. De zaal zat vol wat behalve aan de naam van de schrijver ook te maken zal hebben gehad met het optreden van acteur Kees Hulst die pas onlangs de toneelprijs Louis d’Or 2010 ontving. De eerste drie voorstellingen in het nieuwe seizoen waren nagenoeg uitverkocht.

Superamateurs. Zaterdag 4 september 2010 organiseerde K13 een kennismakingsdag tussen de beeldend kunstenaars Brieke Drost en Kinke Kooi en een twaalftal zogenaamde superamateurs: serieuze beoefenaars van vormen van huisvlijt als spinnen, borduren en quilten. De kennismakingsdag is een voorbereiding op het project Needle and Soul dat in de tweede helft van maart 2011 van start gaat en in mei en juni eindigt met een tentoonstelling

Beeldende kunst. Op zondag 3 oktober 2010 om 16.00 uur opent de tentoonstelling Nagenoeg Niks, een project van beeldend kunstenaar Theo Konijnenburg. Op de benedenverdieping van K13 lijkt er op het eerste gezicht niets aan de hand. Maar wie een beetje oplet, ziet dat hoewel er nagenoeg niks is veranderd de zaken toch op hun kop staan. Een trap hoger richt Theo Konijnenburg zijn eigen winkel in. Je koopt er voor een paar euro’s door Konijnenburg gemaakte modellen en zogenaamde designproducten.

K13 realiseert jaarlijks 5 tentoonstellingen en terugkerend in december de Overzichtstentoonstelling Gelderse kunstenaars met aan het eind de Veiling van deze werken.

K13 ondersteund door het Nederlandse Fonds voor de Podiumkunsten. De komende twee seizoenen ontvangt K13 jaarlijks € 15.000 extra risicobudget voor de programmering. De subsidie is een erkenning van de plaats die K13 in Oost-Nederland inneemt en de artistieke risico’s die K13 neemt. K13 ontvangt op dit moment vanuit het Fonds en de Provincie per jaar € 60.000 ter ondersteuning van de programmering.

Publicatie Gelderse gezelschappen en kleine theaters. In opdracht van de Provincie Gelderland coördineert K13 een uitgave over Gelderse theatergezelschappen en kleinere podia in Gelderland. Het ligt in de bedoeling dat deze uitgave half oktober verschijnt.

Maatschappelijke stage leerlingen Beekdal Lyceum: Leerlingen van het voortgezet onderwijs moeten ergens in hun opleiding een maatschappelijke stage van 40 uur lopen.

Gedurende de maanden oktober tot maart zult u in K13 regelmatig drie studentes van het Beekdal Lyceum zien rondlopen. Hun taken: helpen achter de bar en de kassa, voorstellingen bezoeken en verslagen schrijven, folders uitdelen op school en optreden als ambassadeurs van K13.

Theaterworkshop Studenten ROC. Dinsdag 26 oktober starten de theaterworkshops, gegeven door 2 studentes van de acteursopleiding van het ROC, voor kinderen van de basisscholen in Rheden. Voor het derde seizoen biedt K13 4e jaars studenten de mogelijkheid samen met kinderen te werken aan een theatraal thema. Een mooie kans voor kinderen kennis te maken met enkele facetten binnen het theater.

K13 werkt samen met Stichting Vier Het Leven. De Stichting organiseert compleet verzorgende avondjes voor met name ouderen die niet meer alleen de deur uit willen of kunnen. U bezoekt voorstellingen in K13 met een klein gezelschap dat van begin tot einde wordt begeleid door een begeleider van de stichting Vier Het Leven. Voor een geringe meerprijs regelen zij het vervoer, de beste plaatsen en zorgen ervoor dat u volop kunt genieten! U wordt van huis opgehaald en weer teruggebracht. Voor meer informatie en het bestellen van deze arrangementen wijzen wij u graag door naar de website van Stichting Vier Het Leven, www.4hetleven.nl.

K13, september 2010

K13 en educatieK13 en verhuur - zaalverhuur en meer mogelijkhedenreserveren voorstellingen K13info K13: Pers, alg.info, com.van aanbeveling,sponsors etc.exposities K13naar de homepage van K13naar de Home-page K13