Kunst - Muziek - Theater

Kastanjelaan 13
6883 HZ Velp (Gld.)
(bij het NS-station)

Email: info@k13.nl

Telefoon: 026 364 26 13

OpeningstijdenTheater:
uur voor de voorstelling

Openingstijden kantoor:
dinsdag t/m vrijdag van
10.00 - 17.00 uur

Openingstijden expositie:
donderdag, vrijdag en
zaterdag van
12.00 - 17.00 uur
zondag van
12.00 – 15.00 uur
en na telefonische afspraak

 

  
 

K13 en verhuur - zaalverhuur en meer mogelijkhedenreserveren voorstellingen K13info K13: Pers, alg.info, com.van aanbeveling,sponsors etc.exposities K13naar de Home-page K13
 

Educatie

Het ligt in de bedoeling gedurende het seizoen2010/2011 weer theaterworkshops aan te bieden aan kinderen van de basisscholen. De workshops worden gegeven door studenten van het ROC: acteursopleiding. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs introduceren wij de K13 Studentenpas. Voor € 50.00 kunnen de leerlingen naar alle voorstellingen in K13 en zorgt K13 dat er na afloop van de voorstelling de mogelijkheid is de bespelers te spreken. Wel vooraf reserveren! Ook op het gebied van beeldende kunst gaat K13 weer met basisschoolleerlingen aan de slag. Projecten bedoeld om kinderen bewust te maken van de betekenis en het gebruik van de elementaire beeldende middelen: kleur, vorm en materiaal. Wat gebeurt er als je naast een groot rood vierkant twee kleine gele vierkantjes zet of een vierkant over een cirkel legt? Zelf spelen en experimenteren met kleur, vorm en materiaal is het doel van dit project. De kinderen maken gezamenlijk een kunstwerk met elementaire beeldende middelen. Het werkproces is te volgen op de site van K13 en het kunstwerk wordt geëxposeerd op een bijzondere plek in de gemeente Rheden.

K13 Studentenpas

Speciaal voor studenten van het Voortgezet onderwijs en MBO en HBO opleidingen introduceert K13 de Studentenpas. Voor € 50,- kunnen studenten deze pas aanschaffen en hebben op vertoon van deze pas, zonder bijbetaling, toegang tot bijna alle voorstellingen in K13. 

Dierendorp

In het najaar van 2009 bouwden leerlingen van groep 5 van drie Velpse scholen verblijven voor dieren samen met de beeldend kunstenaars Alphons ter Avest en Karel van der Eijk. De deelnemende scholen waren de Fredericusschool,  de Arnhorst en het Kleurenrijk. Doel van het project: kinderen op een praktische manier kennis laten maken met ontwerpen en bouwen en het gebruik van eenvoudige bouwmaterialen en gereedschappen. De bouwsels van de kinderen werden per school samengevoegd tot een object. De drie objecten werden op een voor niemand toegankelijk terrein achter K13 geplaatst.

 

Vind je eigen foto in het fotoalbum

Vind jezelf en je klasgenoten op een van de foto´s in het fotoalbum. De foto´s werden gemaakt in oktober 2009 toen alle kinderen aan de dierenverblijven bouwden. Ook zijn er foto´s van de dag waarop de achter K13 geplaatste objecten van dichtbij bezichtigd konden worden voordat het terrein werd afgesloten voor het publiek.

STORING

Jammer! We hadden het ons zo aardig voorgesteld. Bij de bouwwerken van de kinderen zouden we webcams plaatsen en dan zou iedereen via de website van K13 kunnen volgen welke dieren in en om de bouwels een kijkje kwamen nemen. Om dat voor elkaar te krijgen, legden de medewerkers van K13 eind 2009 en begin 2010 een installatie aan, zoals te zien is op de foto’s: hokjes voor de webcams, een vriesvrije computerkast, kabels op palen en ga zo maar door. Toch lukte het niet om de hele zaak te laten werken. Het waren vooral problemen met de server – te ingewikkeld om hier uit te leggen – die ons de das om deden. Voorlopig hebben we dus geen mooie stroom van webcambeelden. Maar we laten het er niet bij zitten. In de komende tijd gaat K13 op zoek naar een goede technische oplossing en naar geld om dat te betalen. Tot die tijd plaatsen we op deze pagina maandelijk een aantal nieuwe foto’s van de toestand rond de bouwwerken. Ook interessant volgens ons, al bewegen die beelden natuurlijk niet.

Maart 2010

April 2010

April 2010

Dierendorp werd mogelijk gemaakt door financiële steun van het VSBfonds, Provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds Gerlderland, Rabobank Arnhem en Omstreken en de medewerking van Hoveniersbedrijf Kapona.

Vragen?Opmerkingen

Mail peter@k13.nl

 

 
 

 

K13 en educatieK13 en verhuur - zaalverhuur en meer mogelijkhedenreserveren voorstellingen K13info K13: Pers, alg.info, com.van aanbeveling,sponsors etc.exposities K13naar de homepage van K13naar de Home-page K13