Kunst - Muziek - Theater

Kastanjelaan 13
6883 HZ Velp (Gld.)
(bij het NS-station)

Email: info@k13.nl

Telefoon: 026 364 26 13

OpeningstijdenTheater:
uur voor de voorstelling

Openingstijden kantoor:
dinsdag t/m vrijdag van
10.00 - 17.00 uur

Openingstijden expositie:
donderdag, vrijdag en
zaterdag van
12.00 - 17.00 uur
zondag van
12.00 – 15.00 uur
en na telefonische afspraak

 

  
 

exposities K13 K13 en educatie K13 en verhuur - zaalverhuur en meer mogelijkheden reserveren voorstellingen K13 info K13: Pers, alg.info, com.van aanbeveling,sponsors etc. naar de Home-page K13 K13 en educatie K13 en verhuur - zaalverhuur en meer mogelijkheden reserveren voorstellingen K13 info K13: Pers, alg.info, com.van aanbeveling,sponsors etc. exposities K13 naar de homepage van K13 naar de Home-page K13

 


Needle en Soul


Eerste bijeenkomst zaterdag 4 september 2010 in K13

Needle and Soul gaat in de tweede helft van maart 2011 van start en moet in mei en juni eindigen met een tentoonstelling. Kern van het project is de samenwerking tussen professionele kunstenaars en mensen die zich serieus bezighouden met vormen huisvlijt, ambacht, vouwkunst etc.

In de aanloop naar het project willen de deelnemende kunstenaars, Brieke Drost en Kinke Kooi, alvast kennismaken en aan de slag gaan met de mensen die hebben gereageerd op de oproep. Om die reden organiseren we na de zomer op zaterdag 4 september 2010 een kennismakingsdag.

Wat gaan we doen? Samen met Brieke en Kinke gaan we doorgeeftekeningen maken. Het is niet moeilijk en het is de bedoeling dat we een beetje ontspannen werken. Iedereen krijgt een vel papier. Daarop kun je iets krabbelen, tekenen of iets anders doen. Na verloop van tijd geef je de tekening door aan je buurman of –vrouw. Die voegt er wat aan toe en geeft hem ook weer door. Zo ontstaat een reeks gezamenlijke tekeningen. Belangrijk is niet dat je heel goed kunt tekenen, maar dat je op je eigen manier iets bijdraagt. Ben je bijvoorbeeld een echte borduurfan, dan zou het leuk zijn om de tekeningen, in zoverre dat mogelijk is, te borduren. Neem dus wat van je eigen werkspullen mee. Voor de rest - papier, pennen, potloden, kwasten etc - zorgen wij.

Belangrijk is verder dat je een paar voorbeelden van je eigen werk meeneemt, in zoverre je dat ziet zitten en het te doen is. Brieke en Kinke zijn zeer geÔnteresseerd in wat iedereen zoal zelf doet en maakt, want ook dat zouden we voor het project kunnen gebruiken.


K13 zoekt superamateurs

Wat is een superamateur? Het is iemand die serieus bezig is met handvaardigheid, hobby, ambacht of volkskunst. Beeldend kunstenaars Brieke Drost en Kinke Kooi, initiatiefnemers van het project Needle and Soul , zijn op zoek naar zulke superamateurs. Needle and Soul is een project waarbij professionele kunstenaars samenwerken met mensen uit de hoek van de handvaardigheid: origami, borduren, modelbouw, houtbewerking, stipwerk, quilten etc. Het is de bedoeling dat de kunstenaars samen met de superamateurs een aantal werken maken waarbij kennis, ideeŽn en technieken op basis van gelijkwaardigheid worden uitgewisseld en toegepast. Na een gezamenlijke werkperiode in maart en april 2011 zullen de gemaakte werken in mei en juni 2011 worden tentoongesteld in kunstcentrum K13 in Velp. Heeft u vragen over dit project of wilt u zich samen met anderen aanmelden voor deelname stuur dan een mail met uw gegevens naar het volgende e-mail adres: nas@k13.nl. Of bel met Peter Nijenhuis van K13 maandag tot en met vrijdag 026-364 26 13.

 

 
exposities K13 K13 en educatieK13 en verhuur - zaalverhuur en meer mogelijkhedenreserveren voorstellingen K13info K13: Pers, alg.info, com.van aanbeveling,sponsors etc.exposities K13naar de homepage van K13naar de Home-page K13