Kunst - Muziek - Theater

Kastanjelaan 13
6883 HZ Velp (Gld.)
(bij het NS-station)

Email: info@k13.nl

Telefoon: 026 364 26 13

OpeningstijdenTheater:
uur voor de voorstelling

Openingstijden kantoor:
dinsdag t/m vrijdag van
10.00 - 17.00 uur

Openingstijden expositie:
donderdag, vrijdag en
zaterdag van
12.00 - 17.00 uur
zondag van
12.00 – 15.00 uur
en na telefonische afspraak

 

  
 

K13 en educatieK13 en verhuur - zaalverhuur en meer mogelijkhedenreserveren voorstellingen K13exposities K13naar de Home-page K13
algemeenmediacontactsponsorssamenwerkinginfo reserveren

Geachte cultuurliefhebber,

K13 staakt vanaf seizoen 2011/2012 zijn podiumactiviteiten
Na 27 jaar valt het doek voor Kunsthuis 13/K13, het Velpse podium voor theater, muziek en beeldende kunst. Onder de huidige omstandigheden is K13 niet meer verantwoord te exploiteren. Binnen de Rhedense politiek is er onvoldoende draagvlak om een professioneel kunstcentrum als K13 met voldoende middelen in stand te houden. Dit alles heeft het bestuur van K13 doen besluiten de activiteiten vanaf het komend seizoen te staken. Jammer want K13 is in de afgelopen 27 jaar uitgegroeid tot een goed bezocht kunstcentrum waarvan het bijzondere karakter en de kwaliteit van de programmering plaatselijk zeer werd gewaardeerd en landelijk werd erkend.

Maar… we zijn nog niet weg.  Allereerst willen we u informeren over de Allerlaatste voorstelling in K13. Op donderdag 12 mei brengen Martin Hofstra en Raymond Thiry de voorstelling Dames en Heren. De spelers hebben een gedeeld verleden bij het roemruchte Alex d’Electrique.
Een voorstelling over twee doorleefde variétéartiesten uit het B-circuit. We hopen op een volle zaal. En wie wil nou later niet kunnen zeggen dat ze de laatste voorstelling in K13 hebben gezien!

Zaterdag 14 mei 2011 om 16.00 uur wordt de laatste triple-opening van de tentoonstellingen
Wild Stoken, Needle & Soul en Ik zit in mijn karretje geopend. In de grote tentoonstellingszaal is Wild Stoken te zien, een tentoonstelling van keramisch werk gebakken in een in de tuin van K13 gebouwde raku-oven. In de salon opent de tentoonstelling  Needle & Soul, een samenwerkingsproject tussen beeldend kunstenaars en beoefenaars van huisvlijt. Ik zit in mijn karretje is een presentatie van beeldend kunstenaar Jaap Kroneman. De titel is ontleend aan het tot nu toe enige door Jaap Kroneman geschreven gedicht.
Zondag 19 juni om 14.00 uur veilen we het keramische werk van Wild Stoken tijdens ons afscheidsfeest. De deuren van K13 gaan om 12.00 uur open. Behalve de veiling is er muziek, eten en drinken. We halen herinneringen op, maar dat willen we niet alleen doen. In ieder geval is het bestuur van K13 aanwezig, zijn alle vrijwilligers aanwezig en onze sponsors en zakenvrienden en uiteraard het voltallig team van K13. Voor deze bijzondere bijeenkomst nodigen we U van harte uit en aan het eind van de middag sluiten wij de deur, met een enorme KNAL!

Misschien toch een geruststelling, helemaal dicht zijn we dan nog niet. In augustus 2011 richten Jacques Blommestein en Wicher Hupkes de tentoonstelling Los Zand in. De tentoonstelling bevat werk van beide kunstenaars en dat van hun leerlingen van het Rietveldlyceum te Doetinchem.  Los Zand kan worden omschreven als een tegendraads educatief programma dat de grenzen van het kunstonderwijs vanuit de didactiek van de lelijkheid wil verleggen.   
En daarna is het echt afgelopen.

Maar, hoewel er geen winnaars zijn in dit verhaal, moeten we ons toch realiseren dat we met z’n allen ontzettend trots kunnen zijn op het centrum dat er nu staat!

Met vriendelijke groet,Nicolette van der Wal
Directeur K13

K13 en educatieK13 en verhuur - zaalverhuur en meer mogelijkhedenreserveren voorstellingen K13info K13: Pers, alg.info, com.van aanbeveling,sponsors etc.exposities K13naar de homepage van K13naar de Home-page K13